ביהמ"ש דחה תביעה של מירס נגד לקוח וחייב אותה בהוצאות
לפסק הדין בעניין מירס תקשורת בע"מ נ' פרוכטר יאיר
בית משפט השלום בת"א דחה תביעה של מירס נגד לקוח לתשלום פיצוי מוסכם ('דמי-יציאה'), בסך 4,915 ש"ח, בגין הפסקתה בטרם-עת של ההתקשרות בין הצדדים למתן שירותי תקשורת סלולארית. נקבע, כי הוכחה בעיה של התנתקויות חוזרות ונשנות, וכי על מירס לשלם ללקוח סך של 5,000 ש"ח בצירוף מע"מ כשכ"ט עו"ד בתביעה.
מירס בקשה, כי ביהמ"ש יורה לנתבע לשלם לה פיצוי מוסכם ('דמי-יציאה'), בסך 4,915 ש"ח, בגין הפסקתה בטרם-עת של ההתקשרות בין הצדדים למתן שירותי תקשורת סלולארית.
הנתבע ביקש רשות להתגונן בטענת אי-התאמה, שלפיה נתקל חדשים-לבקרים בהתנתקויות של שיחות, אשר פגעו קשות בעיסוקו בהסעות. לדבריו, נסה פעמים רבות לקבל פתרונות ממירס, לרבות על ידי שתי החלפות של מכשירים, אך ללא הועיל.
מירס טענה מנגד, כי מדובר במספר קטן ורגיל של התנתקויות, וכי הנתבע לא נתן לה הזדמנות הוגנת לפתור את הבעיה.
התנתקויות חוזרות בשירותי מירס
השופט שלמה פרידלנדר קבע, כי עלה בידי הנתבע להוכיח היקף מטריד ובלתי סביר של התנתקויות. לדבריו: " כל עוד השיחה נקטעת באיבה, ומצריכה חיוג חוזר - מדובר בבעיה, גם אם ההתנתקות אירעה לאחר משך זמן העולה על 12 שניות". נקבע, כי הוכחה בעיה של התנתקויות חוזרות בשירותי מירס, המכוננות עילה לביטול החוזה בשל אי-התאמה, ללא חיוב בפיצוי מוסכם הכרוך בביטול החוזה בנסיבות של הפרתו על ידי הלקוח.
לאור האמור נפסק, כי מירס אינה זכאית לפיצוי המוסכם הגלום ב'דמי היציאה'.
השופט מתח ביקורת על התנהלות מירס, וציין כי היה עליה להימנע מלכתחילה מלתבוע מהלקוח את דמי-היציאה.
לאור האמור, חויבה מירס לשלם לנתבע סך של 5,000 ש"ח בצירוף מע"מ כשכ"ט עו"ד בתביעה.
לפסק הדין בעניין מירס תקשורת בע"מ נ' פרוכטר יאיר
למדור צרכנות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.